Over Monique

Wat doet de Leefstijlcoach?

 

Waar Monique op focust: Veiligheid – Gezondheid – Welzijn

Vanuit de waarden Veiligheid – Gezondheid – Welzijn kijk ik met je mee naar je situatie. Situationeel handelen en keuzes maken. Het gaat om leren herkennen en onderkennen, en veranderen. Iedere dag is nieuw en geen situatie is dan hetzelfde.

Waarover beschikt het Programma van Coaching

Vanuit diverse perspectieven kijk je naar je situatie. Daar speel ik op in door naar je te luisteren, het stellen van de juiste vragen en het geven van inzicht en informatie over (groeps- en bedrijfs-) processen. Waar gewenst en na uitleg maak ik gebruik van diverse methodes en therapieën, zoals: Rationeel Emotieve Therapie, Neuro Linguistic Programm, Transactionele Analyse, Mindfulness en het vervolg ‘Compassiegericht Focussen’, GROKKEN (geweldloze communicatie), kernkwadranten en meer.
Na een eerste gesprek breng je onder woorden wat je binnen een zekere tijd wilt merken van je ingezette coachingstraject en de veranderingen die jezelf inzet. Maar het kan ook zijn dat je juist bewuster activiteiten onderneemt zonder het persé veranderingen te laten zijn.

Wil je weten of coaching iets voor jou kan betekenen? Je kunt een aparte afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Uiteraard gratis en vrijblijvend.

Kennismaking met Monique Willems

Er zijn altijd goede dingen om je heen en in jezelf te vinden waarop je kunt voortborduren. Dat vertrouwen is de essentie van Monique Willems Coaching en ik ga graag uit van de kracht en mogelijkheden van mensen.

Mijn opleidings- en werkervaringsachtergrond liggen onder meer op het terrein van personeelsontwikkeling en de optimalisatie van de omstandigheden waaronder mensen werken. Want hoe prettiger jij je voelt, hoe beter het gaat op je werk en privé. Het Rendement van Geluk is daarvan een trending topic aan het worden. Daarnaast beschik ik over kennis en ervaring op het gebied van neuro- en voedingsaspecten en het verkrijgen van een kwaliteit van leven. Ieder heeft een eigen drive voor willen aanpakken van allerlei omstandigheden om de Art de Vie te kunnen “leven”. De term “Humeurmanagement” die de filosoof René Gude aan ons heeft nagelaten is zeker een pijler waar ik me op richt.

Ik heb diverse trainingen gevolgd die in het pallet van het coachingsaanbod van Leefstijl of Lifestyle-coaching vallen. Zo ben ik als afnemer van trainingen zeer enthousiast geworden over geweldloos communiceren, over mindfulness, maar ook over de compassietraining. Het gedragsmodel van Transactionele Analyse is aan mij bekend. De positieve gevolgen bieden me veerkracht en de rust en ruimte om nieuwe wendingen te geven aan situaties. Ik ben niet uniek, dus verwacht dat je als coachee of opdrachtgever er net zo enthousiast over kunt worden.

Optimistisch, activistisch en resultaatgericht coachen zijn trefwoorden die bij mij passen en eigenschappen waar je je voordeel mee kan doen.