Een fijne korte geleide meditatie in de wintermaanden

De December stap terug of Pas op de plaats: “Een Meditatie, kort maar krachtig”

De Immer Leuke Decembermaand ………..?

De feestdagen zijn volop in gang. Tenminste voor mij.
We hebben Sint Maarten gehad. Langzamerhand komt er een einde aan het gesnoep. Sinter Klaas is ook voorbij. Groot plezier maar niet zonder stress. De pakjes koop stress, de suprise stress, de gedichten stress, de “mag niet in deze kamer komen” stress. Ook eten op 5 december is feestelijk. Er wordt wat van gemaakt. Dat zie je ook aan het aanbod in de supermarkten.
Hoewel de dagen donker zijn, zijn een hoop mensen links of rechtsom bezig er iets van te maken. Voor sommigen onder ons valt het niet altijd mee. Of de stress overvraagt, of de donkerte heeft invloed op de stemming, omdat het wellicht tijd is voor winterslaap. De verwachtte gezelligheid kan ook parten spelen bij deze en gene. Nee, het is soms best een lastige tijd die wintertijd.
Het is dan ook wel prettig om een meditatie in je ritme in te bouwen. Op het internet wordt door Edel Maex een vrije korte geleide meditatie (15 minuten) per maand aangeboden en als je het bekijkt, per thema.

Visie Edel Maex

Edel Maex, een belgische psychiater die de techniek van Mindfulness voor zijn patienten inzet(te), is de visie toegedaan dat als je verdrietig bent of blij, als je woedend bent of smoorverliefd, als je huis in brand staat of je hebt net de lotto gewonnen, dan is relaxatie cq ontspanning niet echt aan de orde. Als het ons zou lukken in die ogenblikken perfect te ontspannen, dan lopen we het risico dat de intensiteit van het leven ons helemaal ontgaat. Soms staat de boog gespannen.

Mindfulness is bij uitstek dan aan de orde. Het zijn die ogenblikken dat het meer dan ooit nodig is om met een open onbevangen geest, mild en alert aanwezig te blijven en te handelen of los te laten, te genieten of te lijden.

The Way to do is to be

Lao Tzu

Je kersthumeur houdt je in balans met rust en gewaarwording en ruimte voor wat er is!
Dus in deze wintertijd van stress, genieten, gespannen bogen, maar ook lijden: Laat je eens leiden door de lijzige stem van Edel Maex bij een thema-meditatie.

Geplaatst in Artikelen en getagd met , , , .