Geluk bij je Loopbaan en Werk

Werkgeluk voor iedereen?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Of wie zaait zal oogsten. Om het goede te zaaien voor jou als individu is of een kan een behoorlijke zoektocht zijn.

Als je weet waar je blij van wordt, kun je al makkelijker een studie, werk en bij passende werkomgeving zoeken. Zelf ben ik wel een gevoelsmens maar om op mijn impulsen te vertrouwen bij zulke ingrijpende besluiten is een grote stap, vind ik. Een mooie systematische onderzoeksmethode in dit verband, heb ik ontdekt via het boek van Anton Philips, getiteld: De kracht van motivatie.

Motivatie en Geluk volgens Anton Philips

Hierna volgt een TEDx toespraak waarbij Anton Philips dit Engelstalig toelicht en een connectie maakt met excellentie. Bij dat laatste woord excellentie ben ik voorzichtiger omdat het meer gaat om een mindset waarbij je kan groeien, je kan ontwikkelen en er plezier in blijft houden. In wat dan ook, als het maar bij je past.

 

 

Een studie voor loopbaan die aan geluk bijdraagt

Het zg MotivatieKompas® is een vragenlijst, een gesprek met jezelf en je herinneringen om na te gaan van welke dingen je hield, waarbij je je fijn bij voelde en waar je met een goed gevoel op terug kijkt. Daarna splits je de verzamelde informatie op in activiteiten en eigenschappen, kenmerken van de actie, de omgeving, de resultaten en meer om je zoekgebied te kaderen. Voor scholen zijn coaches en hulpmiddelen beschikbaar om een studiekeuze te begeleiden, en voor starters of gevorderden op de arbeidsmarkt natuurlijk ook.

 

Geplaatst in Artikelen, Blog Updates en getagd met , , , .